tisdag 17 november 2015

Komma fram av Rainbow Rowell

Titel: Komma fram
Originaltitel: Landline
Författare: Rainbow Rowell
Förlag: Gilla Böcker
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2015
Genre: Nutid, Kärlek, Jul, Chick-lit
Goodreads snittbetyg: 3.55 (83,750 ratings)
Handling och Omdöme:
Georgie är en hårt arbetande manusförfattare till en tvserie. Dagarna före jul får hon sin livs jobbchans - att skriva en egen komediserie tillsammans med kollegan Seth. Problemet är bara att det krockar med familjens julplaner att fira i hennes mans barndomshem. Georgie prioriterar jobbet och hennes man blir riktigt besviken och tar barnen och åker utan henne. När hon inte får tag på honom på mobilen försöker hon att ringa till barndomshemmet istället, och en 20 år yngre Neal svarar..

Jag vill börja med att tacka Gilla Böcker så otroligt mycket för att de bestämt sig för att översätta och ge ut den här boken på svenska och även att jag fick chansen att läsa och recensera den. Tack!
Jag hade verkligen höga förväntningar på Komma fram, ni som läst mina tidigare recensioner av Rainbow Rowells böcker vet att hon är en av mina favoritförfattare, men tyvärr blev jag lite besviken. Missförstå mig inte nu, den är oerhört underhållande - rolig, tänkvärd och spännande men den hade inte det där lilla extra som t.ex. Eleanor & Park har.
Rainbow har precis som i tidigare böcker ett tydligt genustänk, i den här boken har hon vänt uppochner på könsrollerna - kvinnan är framgångsrik och arbetar hårt medans mannen ger upp sin karriär för att vara hemma och ta hand om barnen. Det är oerhört befriande att läsa eftersom det inte är alla familjer som följer normerna. Hon lyckas även smyga in lite kärlek mellan två tjejer vilket är fint, jag är för allt som normaliserar kärleken mellan människor - oavsett kön! :)
Jag har ingen favoritkaraktär i den här boken, jag får intrycket av att Rainbow mer fokuserade på sin idé med den "magiska telefonen" och storyn så fick karaktärerna bara hänga på lite efter egen förmåga.
Trots kritiken i min recension vill jag ändå ge Komma fram betyget 4/5! Jag är fortsatt kär i Rainbow och ser fram emot att läsa ännu mer av henne :) Läs gärna mina recensioner av hennes böcker
Eleanor & Park, Fangirl och novellen Midnights.

Omslaget:
Omslaget är riktigt snyggt. Stilrent och passande, gillar detaljerna som den gula telefonen och mopsen :)

Andra omslag:


1 och 2. Båda är hardback, vet inte vilken som är originalet men jag gillar den med hela telefonen bättre än den med luren. :)
3. Pocket. Har kommit ut i olika färger och små skillnader i designen. Helt okej
4. Fransk utgåva. Jättefin, fast modellen på bilden borde haft rosa plyschbyxor :P
5. Tysk utgåva. Den jag gillar minst av dessa olika. Tycker att omslaget är ganska intetsägande tyvärr.
6. Spansk utgåva. Påminner om Fangirl så kan tänkas att de följer en viss stil på sina Rainbow-böcker.


Andra böcker av författaren:
Recensioner av andra bloggare:
romeoandjuliet
Fantastiska berättelser
C.R.M Nilsson
Västmanländskans blogg
Book Obsession
Boktycke
Schitzo-Cookies Bokblogg


Köp den här: Adlibris Cdon Bokus The Book Depository


1 kommentar:

  1. Jag har endast läst Eleanor & Park och jag fick verkligen mersmak.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...