söndag 22 december 2013

Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg

Titel: Nyckeln
Bokserie: Engelsfors #3
Författare: Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Originalspråk:Svenska
Utgivningsår: 2013
Genre: Fantasy, YA
Handling och Omdöme:
Den avslutande boken om häxorna i Engelsfors. Det kommer bli svårt att skriva den här recensionen utan att spoila något för dem som inte läst de tidigare böckerna i serien.
Jag vill börja med att skriva hur mycket jag älskar den här bokserien, jag kommer läsa om den många, många gånger. Jag kommer pracka på mina barn att läsa dem, oavsett om de är intresserade av fantasy eller inte. Jag tror inte att man behöver vara ett fantasyfan för att uppskatta dem nämligen, för i grund och botten är det fantastiskt välskrivna och spännande böcker. Själva fantasy- (och ungdoms-) formatet kommer i andra hand.
Det tog mig nästan en månad att läsa ut den här boken. Helt okej, det är en riktig tegelsten på 800 sidor. Men jag tror att jag hade kunnat läsa ut den på typ 2 dagar om jag hade velat. SÅ bra är den. Men jag drog ut på det med flit (och okej, boken är tung att hålla upp, tung att vila på bebismagen och jag att ligga på mage och läsa är inte att tala om längre. Så det har kanske lite med det att göra också ;)), hursomhelst, jag ville få den här sista boken att räcka så länge som bara möjligt. Men nu idag kunde jag inte hålla mig längre. Jag läste ut de sista 200 sidorna i ett svep och. Ja. Jag hade nog gråtit ihjäl mig även om jag inte var gravid. Det är mycket känslor. Mycket upplösningar. Mycket sorg. Men även mycket glädje. Jag säger inte mer än så. Jag känner mig ledsen. Och glad. Lättad över att inte bli besviken, lycklig över att bokserien höll måttet hela vägen in i mål. Men även ledsen som sagt, över att det är över nu. Jag halvsågade seriealbumet Berättelser från Engelsfors när jag läste den i våras, men nu när jag läst ut hela bokserien förstår jag småberättelserna mer. Det känns som att seriealbumet är ett komplement till den här boken, så man ska förstå saker och ting på ett djupare plan.
Det här blev inte en recension, det blev en hyllning. Jag älskar de här böckerna och jag hoppas med hela mitt hjärta att Sara och Mats kommer att samarbeta fler gånger.
Nyckeln får givetvis betyget 5/5!!

Goodreads snittbetyg: 4.34


Omslaget:
Omslaget följer seriens tidigare utseende. Vilket såklart är toppenbra. Jättefint.

Recensioner av andra bloggare:
Maddes bokblogg
Fridas bokhylla
Bokgalleriet
Romeoandjuliet

Fler böcker i serien:
1. Cirkeln
2. Eld
2.5. Berättelser från Engelsfors
3. Nyckeln

Köp den här: Adlibris Bokus Cdon

1 kommentar:

  1. Å herregud! Jag var ner på stan för någon dag sedan, efter en alldeles för lång arbetsdag uppenbarligen, för att köpa denna bok. Går in på den er blogg och inser nu att det inte är Nyckeln jag har köpt utan en till kopia av Eld.... .__.' Slängt kvittot har jag också.. Shit.

    Äh, aja. Glad över att se ett fortsatt bra betyg, ser fram emot att läsa den hur som. Vad kass jag är, haha. ^^

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...