söndag 19 april 2015

Cress av Marissa Meyer

Titel: Cress
Bokserie: The Lunar Chronicles #3
Författare: Marissa Meyer
Ljudbokuppläsare: Rebecca Soler
Förlag: Feiwel & Friends
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2014
Genre: YA, Sci-fi, Fairytale retelling
Handling och Omdöme:
Cress är den tredje boken i Marissa Meyers serie om Cinder, en cyborg (vilket är en människa som fått kroppsdelar utbytta mot mekaniska.)
Jag har läst de två tidigare böckerna men inte haft tid att skriva några recensioner. Jag ska försöka att inte avslöja förmycket av vad som händer i de två tidigare böckerna i den här recensionen.

"Cinder och kapten Thorne är på rymmen med Scarlet och Wolf i släptåg. Tillsammans planerar de att störta drottning Levana och hennes armé.
Deras största hopp ligger hos Cress, som har varit instängd i en satellit sedan hon var barn, med bara dataskärmar som sällskap. All denna tid framför datorer har gjort Cress till en lysande hacker. Och olyckligtvis har hon precis fått order från Levana att spåra upp Cinder och hennes stilige medbrottsling.
När ett våghalsigt räddningsförsök slår fel splittras gruppen. Cress får till sist sin frihet, men den har ett högt pris. Samtidigt kommer inte drottning Levana att låta något stå i vägen för hennes äktenskap med kejsare Kai."

Jag älskar Cress (personen alltså nu), jag tycker att hon är en jättegullig karaktär. Osäker på sig själv och vad som är lämpligt. Väldigt ivrig och kärleksfull.
Handlingen i boken är verkligen jättespännande, jag älskade de två tidigare böckerna också men den här toppar nog dom två! Jag hade fått för mig att det var en triologi så blev helt paff när ljudboken plötsligt var slut, för tydligen kommer det en till sen! (Vet inte om det är fler planerade efter det)

För övrigt så tycker jag att uppläsaren, Rebecca Soler gör ett grymt bra jobb! Så om ni är sugna på att lyssna på den på ljudbok så tveka inte :)

Jag ger Cress 5/5 i betyg! En av mina favoritserier!

Fler tankar: (Spoilers! Markera för att läsa!)

 • [Jag verkligen älskar romansen mellan Cress och Thorne. Underbart att få se en annan, lite finare sida hos honom än han visat tidigare!]
 • [Alltså jag tycker så fruktansvärt synd om Scarlet i den här boken, att bli bortrövad av lunare och sedan använd som en leksak för hemska småbarn som får plåga henne hur dom vill. Vidrigt! Men jättekul att få träffa Winter]
 • [Winter har blivit "galen" för att hon inte använder sina förmågor som hon ska. Men Cinder då? Varför har inte hon blivit galen? Hon har väl haft förmågorna men inte vetat om att hon haft dom??]

Goodreads snittbetyg: 4.49


Omslaget:
Omslaget är jättefint. Älskar när omslagen är specialdesignade för en speciell bok/bokserie.

Andra omslag:

1. Tyskt omslag. Fint men ser oerhört seriöst och tungt ut.
2. Tjeckiskt omslag. Även denna är fin, men får verkligen "Frozen"-vibbar.
3. Portugisiskt omslag. Verkligen fin, men Cress såg ju aldrig ut såhär. Men ja. Flickig och gullig.
4. Thailändskt omslag. Helt okej, men såg jag den här i affären hade jag trott att det var en middlegrade-bok, eller en Disney-bok.
5. Modernista har tagit över den svenska utgivningen och kommer släppa serien på pocket. Cinder är redan ute och de andra tror jag kommer under 2015.

Recensioner av andra bloggare:
C.R.M. Nilsson
Cilias kultur
Nellas böcker
Fridas bokhylla
Boktycke

Fler böcker i serien:
The Lunar Chronicles
0.5 Glitches
0.6 The Little Android
1. Cinder
1.5 The Queen's Army
2. Scarlet
3. Cress
3.1 Carswell's guide to being lucky
3.5 Fairest
3.6 The Princess and the Guard
4. Winter


Köp den på svenska här: Adlibris Bokus Cdon
Köp den på engelska här: Adlibris Bokus Cdon The Book Depository

5 kommentarer:

 1. Är så himla sugen på den här serien, så får se till att köpa hem den snart! Jag har varit intresserad av den hur länge som helst, det kanske är dags nu ;)

  Jag har nominerat dig: http://boklyckan.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html?m=1 :)
  Kram! <3

  SvaraRadera
 2. År verkligen jättesugen på att läsa den här serien. Låter som något för mig.

  SvaraRadera
 3. Åh visst är den här serien bra! Den fjärde boken "Winter" som kommer i höst/vinter ska vara den sista vad jag vet i alla fall :)

  Jag har förresten nominerat er till "Liebster Award" om ni har lust!
  http://ciliaskultur.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

  SvaraRadera
 4. Marissa Meyer has had me hooked since the beginning of this series. The third book of The Lunar Chronicles, CRESS, is no exception. Although it’s not my favourite of the three, it still has the same feel, the same comedy, and the same insane drama as the others.

  SvaraRadera
 5. hej! var hittade du dom andra böckerna? The Princess and the Guard, Glitches, The Little Android och Carswell's guide to being lucky. för att jag älskar The Lunar Chronicles, har läst cinder, scarlet och cress. längtar tills winter kommer ut på svenska

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...