tisdag 14 april 2015

En bokbloggares hemliga liv

Jag har blivit taggad av Alba på den fina bloggen Boklyckan att göra taggen En bokbloggares hemliga liv. Tack för att du taggade mig Alba!


Bild lånad av Hannah på Drawreadandtakeaphoto
1. Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat på min andra blogg sen 2010, men Vår Bokvärld startade jag och Gottfrid upp i Maj 2012. Det var min syster som föreslog att vi två skulle blogga om böcker tillsammans eftersom det är ett stort gemensamt intresse.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Det är jättesvårt att säga. Jag bloggade superaktivt fram tills jag blev gravid med Juni. Sen efter det har det inte funnits tid och ork att göra det tyvärr. Men nu när hon är 1 år och vi fått ordning på lite rutiner är det enklare igen att ha ett "eget liv" och då faller det sig naturligt att börja läsa igen - och blogga om det jag läser såklart. :D
Bokbloggandet ska alltid vara något roligt och lustfyllt för mig, jag kommer aldrig tvinga mig själv till något eller ha press, det finns så mycket annat i livet som gör ändå. Så jag vet inte, kanske. Kanske inte :)

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Det allra bästa är definitivt kontakten med andra bokbloggare och med bokförlagen! Att snabbt få reda på nyheter i bokvärlden och att överraskas av ett recex som ligger i brevlådan när man kommer hem efter en lång dag. :)

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Hm. Svår fråga! Jag tycker inte att något är det värsta. Tidigare gjorde jag filmer och la ut på youtube, då var det värsta att höra min egen röst! Men nu gör jag ju inte det längre så då är det inte heller ett problem längre ;D

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej, jag är supertråkig och har en bestämd form jag skriver recensions-inläggen i. :)

6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Jamen verkligen! Jag tycker att Anna på Boktycke skriver fantastiska inlägg, både hennes recensioner och (mina favoriter i Bokbloggosfären) hennes "Kommande böcker"-inlägg.
Och jag gillar Mirjam på Schitzo-Cookies bokblogg. Hennes blogg var en av de första bokbloggarna jag läste och hon är en förebild!

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Vi har ju inga gästbloggare men om jag verkligen ska drömma skulle jag välja booktubern Priscilla!

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Oops jag har ingen rutin! Jag passar på när lillan sover antingen på dagen eller på kvällen. Jag slafsar oftast runt i myskläder eller pyjamasbyxor hemma så något sånt. Sen gillar jag att dricka te. Med vispgrädde i. ^-^

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Nej, jag tycker att det är småsvårt med själva handlingen ibland. Att inte avslöja för mycket. Att framhålla en bok på ett bra sätt utan att spoila. Det är svårt!

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Tycker jättemycket om den! Allt som främjar bokens status och får människor att börja läsa mer är fantastiskt!


2 kommentarer:

  1. Då fyller ju Vår Bokvärld snart hela tre år. Vad roligt! :D Och ja, visst är bokbloggarvärlden underbar <3

    Sv: Varsågod, det var bara roligt! Har ju saknat dina härliga inlägg nu när du hat haft bloggpaus i samband med att fina Junis föddes. Kul att du är tillbaka nu igen i alla fall, och lycka till med livet som förälder :D
    Kramar <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...