torsdag 20 september 2012

Jag och chick lit-utmaningen

Jag är den första att erkänna att jag har fördomar mot vissa saker. Chick lit till exempel.
Jag tror att alla chicklit-böcker handlar om en tjej i typ 30års åldern, hon är (desperat) singel
och shoppar för mycket. Hon dejtar en skitstövel och det slutar alltid med att hon blir ihop med den förbisedda jobbarkompisen/grannen/barndomsvännen.
Obs! Jag har aldrig läst en chick lit-bok i hela mitt liv. Inte som jag kommer ihåg iallafall!
Men. Det kan ju faktiskt finnas guldkorn även här. Och dessa böckers omslag är ofta så sockersöta att jag får insulinutsöndring bara av att se dom i bokhandeln.


Så jag har bestämt mig för att ge genren en chans. Jag ska, under en månad framöver, läsa.. låt oss säga 5 chick lit-böcker, var och en av olika författare.
Den första boken har jag redan påbörjat: Meet me at the Cupcake Café av Jenny Colgan.
Nu behöver jag tips från er! Jag har ingen aning om vilka författare som är de bästa inom genren. Och jag vill givetvis läsa de bästa böckerna, eftersom hela genrens framtid ligger på det här (nåja..)
Hjälp mig krossa mina egna fördomar och lära mig uppskatta den här populära bokgenren. Jag vill gärna veta vilka böcker som är okej att läsa på svenska och vilka man helst ska läsa på originalspråk (om det är engelska förstås :P).

Vilka fyra böcker ska jag lägga till i utmaningen?
/Cecilia

Ps. Förlåt för den kassa kvalitén på bilden. Det blir såhär ibland, när det är direkt från verkligheten..

6 kommentarer:

 1. Jag tycker du ska läsa något av Marian Keyes. Min favorit är nog "Är det någon där". Framför allt tycker jag du ska satsa på någon av hennes senare böcker vilka jag tycker håller högre klass.

  SvaraRadera
 2. Vet inte om du gillar klassikern Stolthet och fördom av Jane Austen, men finns en omtolkning i modern tid som borde klassas som chick lit. Den har medelbetyg på Goodreads. Själv tyckte jag rätt bra om den. Underhållande och lättläst om inget annat. Boken heter Acting up och är skriven av Melissa Nathan. Finns dock bara på engelska.

  http://www.goodreads.com/book/show/2409367.Acting_Up

  PS. Roligt med fler bokbloggare i Umeå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag har tänkt läsa Stolthet och fördom i en snar framtid. Så jag kommer nog läsa den innan ditt tips. Men ska lägga "to:read"a den på goodreads :D
   Här är min goodreadsprofil om du vill lägga till mig som vän: http://www.goodreads.com/user/show/7822377-cecilia
   /Cecilia

   Radera
 3. Marian keye och sophie kensella, men läs någon av kensellas fristående böcker inte shopoholicserien, de fristående är bättre:) Marian keyes är ju ändå drottningen så att inte ha med henne går ju inte:p

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Obey oh Oh mighty Queen of Books! :D
   Både Sophie Kinsella och Marian Keyes. Check check! :D
   /Cilla

   Radera
 4. Håller med Anna och säger Marian Keyes. :) Typ Å andra sidan, Sista chansen och Sushi för nybörjare. Eller kanske en Sophie Kinsella-bok (inte Shopaholic-serien)? Annars älskar många En dag av David Nicholls, en som i mitt tycke var okej. Samtliga lättlästa och lättsmälta, ibland kanske något stereotypa och som du tror att chic-lit är.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...