söndag 2 juni 2013

Beastly av Alex Flinn

Originaltitel: Beastly
Författare: Alex Flinn
Förlag: Harper Teen
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2007
Genre: YA, Fairytale-retelling, Kärlek
Handling:
"Vi vet vad Skönheten tyckte om Odjuret - men hur var det för Odjuret?

Kyle Kingsbury är rik, skitsnygg, elak och egoistisk. För honom är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten. Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det. För att ge igen bjuder Kyle henne på skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan. Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan. Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älska henne!

Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen - ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpå. Nu är han helt och hållet ett odjur.
" från adlibris.

Omdöme:
Jag tyckte mycket bättre om den här boken än jag trodde att jag skulle göra, men tyckte kanske att det var lite tråkigt att boken följer Disneys Skönheten och Odjuret så pass mycket.. Jag älskar Kyle's personlighetsutveckling under boken och tycker att den stundom sa väldigt kloka saker om kärlek och att uppskatta det vi har. En snygg övergång till modern tid. Jag ger Beastly betyget 4/5!

Omslaget:
Omslaget är riktigt snyggt, med den vita rosen.

Recensioner av andra bloggare:
Jennies boklista
Massor av ord..


Övrigt:
Det har gjorts en film av den här boken - även den heter Beastly. Här är trailern:

Spontana tankar om filmen: Varför har dom gjort om Kyle för? Varför har han inte huggtänder och hår äver hela kroppen? Hmm.. Vi får se om jag ser den här, är rädd att den drar ner minnet av boken för mig.. :P


2 kommentarer:

  1. Jag har sett filmen, men inte läst boken. Jag tycker filmen är helt okej. Jag visste inte då att Kyle inte såg ut som i boken, men på ett sätt gillar jag nog det mer.

    SvaraRadera
  2. Jag gillade också både filmen och boken! :) Väldigt lättläst men den hade mycker charm enligt mig :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...