torsdag 19 september 2013

The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman

Titel: The Ocean at the End of the Lane
Författare: Neil Gaiman
Förlag: William Morrow Company
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2013
Genre: Fantasy
Handling och Omdöme:
"När vår berättare var sju år gammal hade hans familj en inneboende som tog livet av sig, och samma kväll träffade han Lettie Hempstock för första gången. Lettie säger att ankdammen bakom Hempstocks gård är en ocean, och hon säger att hon vet varför konstiga saker börjar hända efter hyresgästens död. Han väckte någonting, släppte in någonting, som behöver sövas och bindas igen. Men det vill inte bindas. Det vill ha mer av vår värld. Och det tar sig in i vår berättares hem.
Han är bara sju år, och han är rädd. Men han är den enda i familjen som vet vad som händer, och de vuxna lyssnar inte på honom. Utom familjen Hempstock. Lettie är bara elva år, men kanske har hon varit elva år väldigt länge; och mamma Hempstock vet saker och mormor Hempstock minns när månen blev till. Men det kommer inte att bli lätt. Det kommer inte att bli lätt alls." (SFbok.se)

Jag älskar den här fantastiska lilla boken. Jag blev faktiskt förvånad över hur kort den är, knappt 200 sidor, och jag läste ut den på en kväll. Som vanligt när det gäller mr Gaiman har han lyckats fånga sagokänslan helt fantastiskt bra. Jag älskar hur han hela tiden vandrar med ena foten i en drömvärld och den andra i realitetens tråkiga vardag.
Jag får lite Coraline-vibbar av vissa saker som händer under berättelsens gång men tycker att den här historien känns mer genomarbetad och vuxen.
Jag rekommenderar den här boken till alla som vill koppla bort den verkliga världen en stund. Och har du inte läst Gaiman ännu? Det är dags nu!
The Ocean at the End of the Lane får betyget 5/5 av mig!

Goodreads snittbetyg: 4.12

Omslaget:
Omslaget är helt fantastiskt vackert. Min utgåva är dessutom av helt fantastisk kvalité, skyddspappret är lite strävt och skimrande. Sidkanterna ser handskurna ut. Helt underbar!

Andra omslag:

1. Även denna supersnygg. Hade verkligen svårt att välja!
2. Signed deluxeedition. Gissa om jag var sugen! Tyvärr tycker jag inte att själva omslaget är jättefint tyvärr.
3. Indonesisk utgåva. Jag gillar att omslaget följer samma tema som de amerikanska originalen, men jag har lite svårt för teckensnittet tyvärr..
4. Spansk utgåva. Superfin! Gillar att även denna följer temat och pojken ser nästan ut som en baby som ligger i magen.

Recensioner av andra bloggare:
Ja, jag säger då det!
Emil Österlund
Boksmurfen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...