torsdag 24 oktober 2013

Insurgent av Veronica Roth

Titel: Insurgent
Bokserie: Divergent #2
Författare: Veronica Roth
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2013
Genre: Dystopi, YA
Handling och Omdöme: 
Varning för Divergent-spoilers! 
Detta är den efterlängtade uppföljaren på dundersuccén Divergent, dessvärre kände jag mig enormt förvirrad när jag läste den eftersom man kastas direkt in i handlingen utan någon som helst påminnelse om vad som hände sist. Och eftersom det är ett ganska stort persongalleri tog det ett tag att riktigt komma in i historien igen. Jag ser fram emot att läsa alla tre böckerna i sträck någon gång, och kunna behålla handlingen och alla karaktärer i minnet.

Jag tycker att Insurgent är en fantastisk bok, det är en riktigt bladvändare med högt tempo och spänning hela tiden. Jag gillar Tris lite mindre i den här boken än i Divergent, hon kändes mer mänsklig i första boken men det är klart att hon blivit hårdare efter det hon gått igenom. Ibland känns det dock som att hon tar lite onödiga risker..
Dessutom blir jag så sjukt irriterad på att hon och Four inte bara kan prata med varann! Varför gå omkring och hålla saker hemliga? Hatar den känslan när man bara vill skaka om karaktärerna haha!

En annan sak jag störde mig lite på var att man inte fick svar på alla frågor från förra boken, jag vill veta mer om samhället, varför det blivit som det blivit - det känns som att det ligger mer bakom än bara maktgalna ledare hos de olika fraktionerna.. Jag hoppas verkligen på att få svar i tredje boken!

På det stora hela är det en fantastisk bok och jag rekommenderar alla som gillar spännande ungdomsböcker och starka kvinnliga huvudroller att läsa denna och Divergent :)

Jag ger Insurgent betyget 4/5!

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Omslaget:
Det är jättesnyggt, den skriker dystopi lång väg och jag älskar att böckerna matchar varandra i serien.
Andra omslag:

1. Originalutgåvan, strået vassare än den svenska. Framförallt gillar jag att den är lite ljusare och teckensnittet är mycket snyggare här!
2. Pocketutgåvan? Njaa, färgerna är fina men omslaget får mig snarare att tänka på en urban fantasy än en dystopi.
3. Fransk utgåva. Känns som ett skämt, här är några som verkligen försöker sälja in boken till Hungergames-fans. :)

Recensioner av andra bloggare:
Boktokig
Boktycke
Maddies Bokblogg
Schizo-Cookies Bokblogg

Fler böcker i serien:
1. Divergent
2. Insurgent
3. Allegiant

Övrigt:
Första delen i Divergent-serien kommer ut på film 2014. Läs mer här.

Köp den här: Adlibris Bokus cdon The Book Despository1 kommentar:

  1. Oj, det där franska omslaget var ju verkligen... intressant. Tycker det är synd när de "förstör" böcker genom fula omslag, för jag hade nog inte plockat upp den där på biblioteket om jag inte vetat hur bra den är sedan innan! Men du har rätt, det var verkligen Hunger Games rip-off :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...