onsdag 19 augusti 2015

The Curious Incident of the Dog in the Night-time av Mark Haddon

Titel: The Curious Incident of the Dog in the Night-time
Svensk titel: Den besynnerliga händelsen med hunden om natten
Författare: Mark Haddon
Förlag: Vintage
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2004
Genre: Humor, Nutid
Goodreads snittbetyg: 3.83
Handling och Omdöme:
Christopher kan alla världens länder och deras huvudstäder, han kan dessutom alla primtal upp till 7057. Men det han inte alls förstår är människor, och deras ibland tvetydiga känslor.
Det här är Christophers berättelse om när han bestämmer sig för att, i fotspåren på sin idol Sherlock Holmes, ta reda på vem som har dödat grannfruns hund. Han har att brottas med inte bara sin egen oförståelse inför den kaotiska omvärlden utan också omvärldens oförmåga att förstå honom. Och i mordgåtan ligger lögner begravda som omkullkastar hela hans tillvaro.

Jag blev totalt charmad av den här boken, delvis eftersom att jag är svag för huvudpersoner som tänker eller är annorlunda och delvis för att det är en underhållande story. Jag själv kunde inte lista ut vem som hade dödat grannens hund och på det sättet tyckte jag att författaren gav en trovärdig inblick i hur det är att leva med Aspergers syndrom. Dessutom är boken rolig och lättläst.

Jag ger The curious incident of the dog in the night-time betyget 5/5

Omslaget:
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om just det här omslaget. Det är inte det fulaste jag sett men det är inte heller riktigt bra. Som en bortregnad höstdag, grådassig och trist.

Andra omslag:

1. Jag tror att det här är originalomslaget, den ser väldigt klassisk ut. Ungefär som att boken är skriven på 1800-talet. Helt okej.
2. Pocket. Det här omslaget visar upp bokens humor på ett helt annat sätt än den förra.
3. Italiensk utgåva, den ser extremt seriös ut tycker jag. Hade lika gärna kunnat vara omslaget till Khaled Hosseinis Flyga Drake.
4. Den här gillar jag verkligen! Skulle kunna vara en filmposter, min favorit.
5. Svensk utgåva. Tyvärr den jag gillar minst av dessa fem. Varför har hunden ett pärlhalsband på sig? Jag förstår ingenting av det här omslaget tyvärr.


Recensioner av andra bloggare:
Schitzo-Cookie's Bokblogg
Lottens Bokblogg
Sizzen

Köp den här: Adlibris Bokus Cdon The Book Depository


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...