söndag 7 februari 2016

Hundra omistliga ting av Lucy Dillon

Titel: Hundra omistliga ting
Originaltitel: A hundred pieces of me
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bonnier pocket
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2014
Genre: Chick lit
Goodreads snittbetyg: 3.87
Handling och Omdöme:
"Gina Bellamy börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. Efter att ha gått igenom en sjukdomsperiod och därefter skilsmässa ska hon nu flytta från det vackra viktorianska huset till en betydligt mindre lägenhet. Alla saker som hon vårdat ömt så länge verkar inte längre passa den hon är. För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker får hon spara, hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter.

Att rensa bland ägodelarna väcker minnen till liv som får Gina att omvärdera sådant som hon tidigare har trott på och tagit för givet. Och att börja om blir svårare än hon har tänkt sig.

Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen. Och när kärleken åter finns inom räckhåll vet hon hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka."


Jag känner mig lite lurad av texten på baksidan, jag trodde att det skulle vara en mysig feel-good bok i stil med "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". Men det handlar förvånansvärt lite om det här projektet hon har om att rensa bland sina saker och det som inte står på baksidan är att stackars Gina har haft bröstcancer och boken har en hel del återblickar till hennes sjukdomsperiod, så alla som inte vill läsa om cancer ska inte läsa den här boken! De bitar jag gillade allra mest var när det handlade om hunden Buz (så egentligen kunde jag ha läst om "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" istället..)
Den var lättläst, jag läste ut den på 3 dagar men den fick mig inte att må lika bra som jag hade hoppats på och dessutom så var boken väldigt förutsägbar. Detta gör att mitt betyg av Hundra omistliga ting blir 2/5. Den var okej men inte mer än så, tyvärr.

Omslaget:
Omslaget är okej, syns direkt att det är en Lucy Dillon-bok. Passar bokens innehåll.


Andra böcker av författaren:Köp den här: Adlibris Bokus Cdon The Book Depository

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...