onsdag 3 april 2013

Den frusna trädgården av Kristin Hannah

Titel: Den frusna trädgården
Originaltitel: Winter Garden
Författare: Kristin Hannah
Förlag: Bonnier
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2010
Genre: Historisk roman, Kärlek
Handling:
"Den frusna trädgården är en rörande berättelse om två systrar som upptäcker att deras mor bär på hemligheter som de aldrig hade kunnat föreställa sig. Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärdar i sitt yrke som krigsfotograf. När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en resa genom moderns ryska förflutna, som tar systrarna längre än de någonsin hade kunnat ana och som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de själva är." från adlibris.

Omdöme:
Jag erkänner att jag under de första 100-150 sidorna i princip suckade mig igenom berättelsen, jag kom inte in i historien och kände föga sympati för karaktärerna. Men min vän Sara, som jag lånat boken av, bad mig ha tålamod. Och jag är så glad över att jag inte slutade läsa. Första delen är seg och kunde absolut ha förkortats eller skrivits på ett annat sätt - men den andra och speciellt de allra sista kapitlen kompenserar den tråkiga starten med hästlängder! Jag blev verkligen tagen av Anyas berättelse och hade svårt att lägga ifrån mig boken. Och när jag väl la ifrån mig den hade jag en varm och kärleksfull känsla i magen. Mycket bra!
Jag ger Den frusna trädgården betyget 4/5!

Omslaget:
Jag tycker att omslaget är vackert men aningens tråkigt. Jag hade aldrig ens plockat upp den här boken från hyllan. Tyvärr.

Andra omslag:

1. Originalomslaget. Det är fina färger och jag gillar den lilla fjärilen, men tyvärr känns boken extremt mycket "harlequin" om ni förstår hur jag menar.. :/
2. Tyskt omslag. Jättefin. Älskar den röda kontrastfärgen!

Recensioner av andra bloggare:
Bokberoende
Emelie KahlénInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...