fredag 27 juli 2012

Att lägga undan en bok

Ohmygod. Jag vet. Jag fick fler sms från bibblan idag om böcker jag kan hämta ut. Jag fick panik och lämnade tillbaka Jellicoe Road. Fast jag inte läst ut den! Vad hände?!

Jag har inte läst lika mycket som förut de senaste dagarna. Det kan bero på att jag jobbat mycket på sista tiden. Eller så kan det bero på att böckerna jag läser just nu inte är tillräckligt.. stormtagande.. Tagen med storm.. Stormtagande.. Eh..

Hursomhelst. Jag kände idag att jag har en hel hög med böcker jag ska läsa ut innan jag far till England (14e augusti) och jag har inte tid med att läsa 2 sidor och sen lägga undan en bok pga ointresse. Så jag har bestämt mig för att ta en paus från Jellicoe Road, och prova igen senare. Kanske på svenska? Det är nått med boken som gör att jag inte fastnat. Jag hade ändå läst ca 150 sidor.

Så istället har jag tänkt ge mig på City of Bones! Jag hämtade ut den idag. Anledningen till att jag börjar med den är att den av någon anledning ska vara tillbakalämnad redan den 9e augusti (de andra böckerna ska vara tillbaka typ den 30de).
Jag hoppas verkligen att den är stormtagande!
/Cecilia

1 kommentar:

 1. Hej hej!
  Tack för din kommentar på min blogg (underbara böcker) och tack för ditt boktips, det ska jag genast kolla upp! =)
  Kul att du funderar på att söka Bibliotek och informationsvetenskap! Världens bästa utbildning är det och jag trivs superbra! Människorna som går utbildningen är riktiga boknördar och har lite olika utbildningsbakgrund vilket är riktigt kul!

  Det är en hel del praktiska moment där man får lära sig att katalogisera, klassificera och använda olika datasystem osv. + att det är en hel del studiebesök vilket gör att man kommer i kontakt med bibliotek och personer som i framtiden kanske kan ge en ett jobb..

  Bäst av allt är att man har möjlighet att få jobba några timmar i veckan på universitetsbiblioteket/medicinska biblioteket eller SLU vilket är superkul och mycket lärorikt.( Det ser ju dessutom bra ut på ens CV när man söker jobb) Dessutom får man jobba tillsammans med personer som läser samma utbildning men kanske läser en eller två terminer före en själv vilket är hur bra som helst när man skriver tentor, gör uppsatsarbete eller bara har frågor om kommande moment och terminer osv. Dessutom får man en hel del bra boktips. ;)

  Innan jag började den här utbildningen så hade jag läst museologiprogrammet, arkeologi, historia, konstvetenskap, pedagogik och arkiv och informationsvetenskap med mera. Visst har jag haft nytta av dem, speciellt i arbetet på UB då det ibland kan komma kluriga frågor och då är det bra att ha en ganska bred kompetens. Jag har dock läst det som jag har tyckt verkat intressant och roligt och inte fokuserat så mycket på vad som kan ge jobb i framtiden. =) Vill du läsa något som gör att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden så tycker jag att du ska satsa på naturvetenskapliga ämnen eller något inom teknik och IT då det verkar vare inom dessa områden som det saknas kompetenser.(kolla platsannonserna på ams så får du lite mer överblick.) Men du kanske redan vet vad du skulle vilja plugga för något? ;)


  Vill du veta mer så tycker jag att du ska kontakta Barbro (Barbro.Hedlund@soc.umu.se)på våran institution så kan hon fixa så att du kan få komma och vara med oss en dag. :)

  Hmm, blev långt det här! Har du fler frågor så är det bara att maila (min mail finns på bloggen) eller skriva en kommentar så ska jag försöka svara så gott jag kan! =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...