fredag 13 juli 2012

Kungarnas Krig av George R.R. Martin

Titel: Kungarnas Krig
Originaltitel: A Clash of Kings
Bokserie: Song of Ice and Fire #2
Författare: George R.R. Martin
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 1998
Genre:  Fantasy
Handling: 
Spoiler-varning! Har du inte läst The Game of Thrones/Kampen om Järntronen läs inte detta!

Läs då istället min recension av Kampen om Järntronen och gå sedan till biblioteket och låna denna bok ;) Läs den, och kom tillbaka hit och läs det här inlägget."Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder.

Sedan kung Robert dött betraktar sig hans bror Stannis som arvtagare till järntronen. Men han är inte ensam om sina anspråk. Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna är beredda att slåss om makten. Det pågår ett krig där man inte kan lita på någon. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. Ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. När kung slåss emot kung darrar landet i fasa."

Man tror inte att man ska sträckläsa en 700 sidor tjock bok. Man tittar på den och tänker "ahww.. suck". Men den här boken trollband mig lika hårt som den första. Det är otroligt spännande att följa alla olika karaktärer på sina egna äventyr. I första boken var det mer sammanvävt, alltså att huvudpersonerna ofta befann sig på samma plats. Men nu är de utspridda över hela världen.

Eftersom vi tappade några karaktärer i första boken får vi följa några nya i denna. T.ex. Theon Greyjoy, som kommer visa sig vara allt annat än man trott..
Jag håller fast vid mina favoritkaraktärer Jon Snö, Arya Stark och Tyrion Lannister, jag tycker alla tre utvecklas fint i boken och jag älskar att man fått lära känna Tyrion så väl.

Jag ser fram emot att se andra säsongen av tv-serien Game of Thrones nu! :)
Jag ger Kungarnas Krig betyget 5/5!
/Cecilia
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...