onsdag 6 maj 2015

Jag [hjärta] Modernista

Jag har precis bläddrat igenom Modernistas höstkatalog. Oh. my. god. Det är verkligen ett förlag som har hittat helt rätt bland de utländska ungdomsböckerna. De har sedan tidigare gett ut Divergent-triologin (+novellerna) av Veronica Roth, Legend-triologin av Marie Lu och The Lunar Cronichles av Marissa Meyer. I höst kommer bland annat dessa:

"Sex veckor har gått sedan apokalypsens änglar utplånade den moderna världen som vi känner den. Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusiva att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.
Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Fransisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen."

Jag har inte läst den här boken själv men jag har hört oändligt många bra recensioner. Angelfall som originaltiteln heter har fått 4.22 (av 5 möjliga) i medelbetyg på goodreads. Jag ääälskar omslaget och är så glad att Modernista behållt originalet!
Tydligen kommer det även att göras film av den här boken så jag vill verkligen passa på att läsa den innan dess!
Änglafall kommer ut i September 2015.

"Cody blir först chockad och sedan förkrossad när hon får veta att hennes bästa vän Meg tagit livet av sig, ensam på ett hotellrum. Cody kan inte fatta varför Meg skulle vilja dö. De pratade ju om allt. Varför hade hon inte sagt något? Men när Cody reser till Megs universitetsstad för att packa ihop hennes tillhörigheter upptäcker hon att det är mycket Meg inte har berättat. Om sina rumskamrater, människor av en sort som Cody aldrig skulle ha stött på i sin lilla håla till hemstad. Om Ben McAllister, killen med gitarren och flinet, som krossat hennes hjärta.
Men allra mest chockad blir Cody när hon till sist lyckas öppna en krypterad datafil på Megs dator, som visar att hon varit aktiv på en sajt som tycks vara kopplad till hennes död. Allt Cody trodde att hon visste om sin bästa vän sätts ur spel."

Jag har hört talas om Gayle Forman men inte läst något av honom tidigare. Men jag tycker att den här boken låter spännande. Som en blandning mellan en contemporary och en deckare.. Speciellt delen med datafilen, är Cody en datornörd? Hoppas!
Jag var här kommer ut i September 2015.


"Lola Nolan är en blivande kostymtecknare, och tycker att det är bättre ju mer fantastiskt, glittrande och roligt ett klädesplagg är. Allt i hennes liv är mer eller mindre perfekt - inklusive hennes snygge pojkvän - ända tills tvillingarna Calliope och Cricket Bell återvänder till kvarteret. När Cricket, en begåvad uppfinnare, kliver ut ur sin tvillingssysters skugga och tillbaka in i Lolas liv, tvingas hon till sist handskas med de känslor hon haft för pojken i huset bredvid under hela sin uppväxt."

Ååh. Så många känslor. Okej. Först och främst. Jag är såå lycklig över att Modernista gett ut Anna och den franska kyssen. Det är en av de bästa ungdomsböcker jag läst och det är verkligen underbart att fler svenskar kommer läsa den nu. Så att dom även bestämt sig för att ge ut Lola är helt underbart! Jag har inte läst den på engelska så det blir jättekul att läsa den på svenska (eller om jag läser den på engelska innan i höst! Vi får se!). Jag är nöjd med översättningen av titeln, var lite orolig att det skulle bli typ "Lola och grannpojken" haha! Men jag undrar hur Modernista har tänkt angående omslaget! För Stephanie Perkins har skrivit ett tredje bok i den här "serien" som heter Isla and the Happily Ever After. Och när den kom ut bytte helt plötsligt förlaget omslagsdesign! Så det är konstigt att inte Modernista tog de nya omslagen direkt, för om de bestämmer sig för att ge ut Isla med kommer de att vara tvungna att antingen: 1. Göra ett eget omslag. Eller: 2. Ta samma omslag som originalet som alltså inte kommer matcha Annas och Lolas omslag. 
Lola och pojken i huset bredvid kommer ut i September 2015.

En annan bok (som inte är en ungdomsbok) jag har tänkt läsa som de ger ut i höst är Miniatyrmakaren:
"En höstdag 1686 knackar artonåriga Nella Oortman på dörren till ett stort hus i Amsterdams rikaste kvarter. Nella har kommit från landet för att påbörja sitt nya liv som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes Brandt, men möts istället av hans vasstungade syster Marin.
Först senare dyker Johannes upp - och ger henne en bröllopspresent utöver det vanliga: en exakt kopia av deras hem i dockskåpsstorlek. Skåpet ska inredas av en gåtfull miniatyrmakare, vars pyttesmå skapelser visar sig spegla sina verkliga motsvarigheter på överraskande sätt.
Nella blir till en början förbryllad av den slutna världen i hushållet Brandt, men i takt med att hon uppdagar dess hemligheter förstår hon vilka allvarliga faror som hotar dem alla. Håller miniatyrmakaren deras öde i sina händer? Och kommer hon i så fall att vara nyckeln till deras räddning eller orsaken till deras fall?"
Den här boken låter så otroligt spännande och kanske lite läskig också. Den har blivit belönad med olika priser och fått 3.58 i betyg på goodreads. Så den verkar helt klart läsvärd! Och alltså. Omslaget. Det är verkligen to die for!
Miniatyrmakaren kommer ut i Oktober 2015.

Är det någon av dessa böcker som du längtar efter?


8 kommentarer:

 1. Modernista är ett förlag som hänger med alltså! De ger ju ut precis rätt böcker! Gillar inte omslaget på Lola-boken... Men åh, vill läsa alla dessa. "Röd drottning" utkommer i augusti, har hört mycket bra om den också.

  SvaraRadera
 2. Kan inte annat än hålla med! De prickar så rätt, varje gång! Är supernyfiken på allihop, kanske speciellt Angelfall ... och HUR FINA OMSLAG har de inte alla?!? :)

  SvaraRadera
 3. Modernista och Gilla Böcker är mina favoritförlag. Otroligt bra kataloger varje gång liksom. Ser fram emot alla du listat utom kanske Perkins nya.

  SvaraRadera
 4. Jag läste "jag var här" på engelska, och den var tyvärr inte alls lika bra som Gayle Formans tidigare böcker. Riktigt platt och snabbt bortglömd, vilket är konstigt med tanke på vad den handlar om. Men Miniatyrmakaren verker väldigt intressant!

  SvaraRadera
 5. Modernista är definitivt mitt favoritförlag just nu. De ger ut otroligt mycket bra böcker.

  SvaraRadera
 6. Alltså, jag önskar så himla innerligt att den sista skulle vara en mellanåldersbok. Jag menar, den ser ut att vara helt fantastisk och så låter det inte alls som något i min smak :(

  SvaraRadera
 7. Av de här har jag läst Miniatyrmakaren (på engelska då) och tyckte mycket om den. Håller med om att omslaget är to die for :)

  SvaraRadera
 8. Vad glad jag blir att "Lola" översätts till svenska, har läst den på engelska innan och blev helt såld! Jag menar, hur ofta får man läsa om en tjej som har skitkonstiga kläder och lyssnar på punk?! Tyvärr tycker jag inte att omslaget speglar hur karaktärerna ser ut på ett bra sätt, Lola är alldeles för nedtonad!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...