fredag 8 maj 2015

The Disney Book tag!

Hej på er!
Jag gillar att titta på booktubers på youtube. Jag tycker att det är jättemysigt att höra vad andra läser och tycker och tänker. Jag önskar att det fanns ett stort booktube community här i Sverige också! Jag spelade själv in lite filmer tidigare men det blev paus när vi tog vår paus från bloggen i samband med att Juni föddes. Ärligt talat så är jag sugen på att börja spela in videos igen :) Så håll utkik ni som är intresserade!
Hursomhelst, det som jag skulle skriva var att Katytastic som jag följer på youtube har skapat en tag som heter The Disney Book Tag. Jag tyckte att den var rolig, så helt utan att ha blivit taggad tänker jag anta utmaningen. Och jag kommer även, helt fräckt, att översätta den till svenska och tagga lite folk! Vill ni som blir taggade spela in en video så gör hemskt gärna det! :)

Frågorna:
1. Den lilla sjöjungfrun - en karaktär som är ur sitt rätta element, "en fisk på torra land" kan man säga
Stackars stjärnan Yvaine från Neil Gaimans Stardust som ena stunden var blinkade ikapp med sina systrar och sedan plötsligt föll ner på jorden och blev bortrövad av en kärlekskrank Tristran Thorn.


2. Askungen - en karaktär som genomgår en stor förändring
Jamie i boken Cirkus Pilo (skriven av Will Elliot), hans förändring är inte direkt till det bättre... Är man sugen på en läskig bok med clowner kan jag verkligen rekommendera den!

3. Snövit - en bok som har många snarlika karaktärer i rollistan
Kör på dvärgtemat - dvärgarna i JRR Tolkiens Bilbo. - Thorin, Fili, Kili, Balin, Dvalin, Oin, Gloin, Dori, Nori, Ori, Bifur, Bofur och Bombur.
Det klarnar lite efter att ha sett filmatiseringarna, men innan var jag såå förvirrad när jag läste Bilbo. Hade otroligt svårt för att hålla isär dom!

4. Törnrosa - En bok som fick dig att somna
Kör på JRR Tolkien igen. Förlåt men Härskarringen-trilogin är ett sömnmedel. Fantastiska karaktärer, otrolig historia. Men seriöst. Har man ett helt stycke som handlar om Tobak ("Concerning pipe weed") så VILL man att ens läsare ska somna...

5. Lejonkungen - en karaktär som gått igenom något traumatiskt i barndomen
Finns huur många som helst. Men seriöst, kan det bli värre än att en hemsk man mördar hela ens familj så man själv, som bara är ett litet spädbarn får rymma in på en kyrkogård och bli omhändertagen av (snälla) spöken? Tänker givetvis på Nobody Owens i Neil Gaimans The Graveyard Book

6. Skönheten och Odjuret - En odjursbok (en stor bok!) som du var lite rädd att plocka upp men som visade sig vara en skönhet med fin story.
A Game of Thrones av George RR Martin. Första boken har blygsamma 800+ sidor, sen blir det värre. Men fyfan vad bra bok!


7. Aladdin - en karaktär som, på gott och ont, får sin önskan uppfylld

Jag funderade seriöst i en hel dag på just den här punkten. Och jag kan inte komma på någon annan karaktär som jag har läst om som får önskningar än Karou i Daugher of Smoke and Bone-triologin. Ville helst inte ta henne eftersom jag precis läst ut sista boken och jag känner det som att jag tjatar om dom böckerna hela tiden men ja. Karou!

8. Mulan - en karaktär som låtsas vara någon eller något hen inte är.
Ziri från Daughter of Smoke and Bone-triologin. Han dyker upp först i andra boken, jag säger inget mer för jag vill inte spoila. Men ni som läst böckerna förstår vad jag menar ;)

9. Toy Story - en bok med karaktärer du önskar skulle komma till liv

Alla underbara karaktärer i Mumindalen <3

10. Disney Descendants - din favoritskurk eller din favoritkaraktär med dubbelsidig moral
Professor Snape i Harry Potter-böckerna. Är han en goodguy eller en badguy? Han är hur man än vänder och vrider på det otroligt viktig för storyn och böckerna skulle inte vara vad de är utan honom!

Vill Sandra, Elvira, Nelly, Anna och Marika anta utmaningen?

1 kommentar:

  1. Hade också väldigt svårt att hålla isär dvärgarna ... :S x)
    Jag tycker Snape är en goodguy. Kanske? Eller ... han är ju inte direkt snäll mot någon för det men ... hm. Han är ju helt enkelt klockren på den punkten iallafall!
    Ja, jag antar utmaningen så gärna! Och tror faktiskt det kommer bli en riktig utmaning ... ;D
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...