torsdag 7 februari 2013

Black Books med Dylan Moran

Okej, detta är ingen bokrekommendation, men däremot en rekommendation om en brittisk sitcom som heter Black Books från 2000 och utspelar sig i en bokaffär. Jag satt på Netflix igår och tittade runt när jag fann denna serie eftersom stå upp-komikern och skådespelaren Dylan Moran spelade huvudrollen.

Både jag och Cilla är väldigt förtjusta i brittisk humor, som t.ex. Miranda, Monty Python och Little Britain och själv är jag generellt lite av en anglofil. Mina tre favoritförfattare är britter (Pratchett, Tolkien, Gaiman), samma sak gäller mina favoriter inom humorgrupper (Monty Python, Little Britain), musikgrupper (Queen, The Beatles) och stå upp-komiker (Eddie Izzard, Lee Evans, Dylan Moran).

Humormässigt är detta väldigt typisk brittisk humor. Dylann Morans karraktär Bernard äger en bokaffär som heter Black Books men är inte den bästa försäljaren, kan man påstå. Han verkar mest tycka att kunderna stör honom. Han träffar dock på revisorn Manny, som spelas av Bill Bailey, som han mer eller mindre motvilligt anställer och som fungerar som en bra kontrast till den mer flummige Bernard. I en inredningsbutik i närheten jobbar också Bernards vän Fran, spelad av Tamsin Greig, som är den som verkar bäst kunna hantera Bernard.

Så jag tänkte hur som helst att jag skulle slänga iväg denna rekommendation till er som missat Black Books och som kanske skulle uppskatta det.3 kommentarer:

  1. Haha! Detta MÅSTE jag kolla in! Verkar superkul!

    SvaraRadera
  2. Fullkomligt ääälskar Black Books och speciellt då Bill Bailey (my hero!). :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...