måndag 18 februari 2013

The Truth about Forever av Sarah Dessen

Titel: The Truth about Forever
Författare: Sarah Dessen 
Förlag: Razor Bill Penguin
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2004
Genre: YA, Kärlek
Handling:
"Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar.

Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge.
"
från adlibris.


Omdöme:
Det här är en bok som handlar om att hitta lyckan i livet, att släppa loss lite och faktiskt leva! Att istället göra allt kliniskt perfekt, göra saker med passion, även om man blir rufsig i håret av det.
Huvudpersonen Macy är en typiskt duktig flicka, hon har ett "perfekt liv" och håller sin fasad putsad och ren. Hennes pappa har nyligen dött men istället för att sörja har hon snört åt sin korsett ännu hårdare. Den här boken handlar om vad som händer när hon träffar några nya människor som hjälper henne att komma ut från sitt skal och bli den Macy hon egentligen är.
Jag gillar verkligen Wes, som är väldigt omtänksam och fin. Inte alls den klassiska "bad boyen" som finns i så många YA-böcker.
Jag tyckte om den här boken, men själva andemeningen går lite förlorad på mig då jag aldrig siktat på perfektion utan själv är en virrig konstnärssjäl som går på passion och lusta istället för regler och tvång. Men jag skulle absolut rekommendera den här boken till alla "duktiga flickor" där ute, speciellt i åldrarna 12-30.
Jag ger The Truth about Forever betyget 4/5 och jag ser fram emot att läsa mer av Sarah Dessen.


Omslaget:
Jag tycker om det här omslaget, de flesta av Sarahs böcker finns utgivna i den här stilen. Däremot är min bok vit och inte svart, men jag har inte hittat någon bild på den vita utgåvan på internet. Jättekonstigt. Hursomhelst är den jättefin och passar väldigt bra till bokens handling!

Andra omslag:
 
1. Amerikansk paperback utgåva. Ganska fin, jag gillar färgerna och kompositionen.
2. Amerikansk original utgåva. Jag gillar färgerna men förstår inte riktigt armbandet?
3. Fransk utgåva. Finast av dom här! Älskar färgerna och teckensnitten!
4. Tysk utgåva. Ganska tråkig :/
5. Svensk utgåva. Söt men ser lite för barnslig ut på något sätt..

Recensioner av andra bloggare:
Nilmas Bokhylla
Annas Resa
Bibliotekskatten
TinaO


Andra böcker av författaren:6 kommentarer:

 1. Läste den här för nåt år sedan och blev helt kär!! Fick högsta betyg av mig. Jag antar att jag verkligen kunde känna igen mig i huvudkaraktären!

  SvaraRadera
 2. Jag måste nog ta och läsa en Sarah Dessen snart eftersom alla verkar lovorda henne =)

  SvaraRadera
 3. Den här boken har jag tänkt läsa hur länge som helst men kommer mig aldrig för att göra det. Det borde vara dags nu :-)

  SvaraRadera
 4. Glad att jag hittade hit, verkligen en mysig blogg =)

  SvaraRadera
 5. Pust! Du klarade kulprovet?/eldprovet?/det ultimata testet! och bedöms vara en klok människa och en bloggare värd att följa! :) Wes i mitt <3. Och Macy. Och Kristy, Bert och Monica. Till och med Jason. Och Sherman från Shreveport.

  SvaraRadera
 6. Så fina bokomslag det är på hennes böcker :) Tänk att sådant är så viktigt, det väcker verkligen min nyfikenhet ifall ett bokomslag är vackert.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...