måndag 4 februari 2013

Månadsrapport Januari + Dystopitema

Böcker lästa i Januari 


Den gode maken på Zebra Drive (Damernas Detektivbyrå #8) - Alexander McCall Smith
The Maze Runner (Maze Runner #1) - James Dashner   
Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna - William Joyce  
Delirium (Delirium #1) - Lauren Oliver 
Divergent (Divergent #1) - Veronica Roth  
Magi (Septumus Heap #1) - Angie Sage 
Udda verklighet (De sära #1) - Nene Ormes 
iZombie, vol 1: Dead to the world - Chris Robertson


Totalt lästa böcker: 8  
Antal böcker lästa på engelska: 3
Antal böcker lästa på svenska:
5

Bästa boken var: The Maze Runner tätt följd av Divergent
Sämsta boken var:  Delirium, blev lite besviken på den tyvärr :(
Böcker jag gav upp: Inga :)Jag ser fram emot Februari:
Februari är ju en välkänd kärleksmånad och jag tänker unna mig att läsa massor med härliga kärleksromaner! Jag och Gottfrid har firat 3 år tillsammans den 1:a Februari, den 14:e är det Alla hjärtans dag och till helgen ska vi på bröllop! Dessutom åker jag ner till Stockholm ett par dagar och träffar familjen vilket jag verkligen ser fram emot!


Jag var verkligen taggad inför dystopitemat, jag gillar genren och det finns väldigt många rosade böcker att välja mellan. Jag valde att läsa The Maze Runner, Delirium, Divergent och Hunger. Hunger är inte med på listan här uppe för jag läste ut den nu i början på februari.

The Maze Runner var verkligen spännande, jag gillade att det var en kille som var huvudrollen och boken slutade med en sån cliffhanger att jag var tvungen att köpa de andra två böckerna i serien direkt!
Andra boken jag läste hade jag lånat på biblioteket; Delirium. Jag har hört mycket gott om denna och var verkligen taggad, men tyvärr föll den ganska platt för mig, men som tur var hade den ett väldigt spännande slut och jag är nyfiken på Pandemonium. Jag är öppen till att det kan ha varit den svenska översättningen som förstörde boken lite för mig..
Tredje boken jag läste var superhypade Divergent. Och den gillade jag verkligen! Ser fram emot att läsa Insurgent, men tror att jag kommer vänta på den svenska översättningen.
Sista boken, Hunger, är andra boken i Gone-serien. Jag älskade verkligen den första boken och den andra är lika bra, det är några frågetecken som rätas ut, samtidigt som fler frågor dyker upp. Det är en spännande och trovärdig bok och jag kommer absolut fortsätta läsa den här serien!

Men trots att jag läste fyra bra böcker blev jag verkligen less på temat efter tre böcker, det kändes tungt med dystopier, våld och misär. I framtiden ska jag unna mig dystopier i lagom mängder, och byta av med lite lättsamma böcker emellanåt. :)    

3 kommentarer:

 1. Håller med om att det blev lite tungt med Dystopitemat. Jag försökte varva lite då jag hade mitt tema, att läsa alla efter varandra blev lite väl tungt. Ska bli skönt med ett nytt tema nu!

  SvaraRadera
 2. Jag blev dystopitrött i fjol, de är ofta tunga och långt ifrån upplyftande. Men efter en färgglad sväng i middlegrade-land kan jag nog vara redo snart igen.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. I vill verkligen läsa the maze runner och gone serien!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...