lördag 2 mars 2013

Bokrea och boksvacka

Hej kära bokbloggsläsare, det var ett tag sedan nu. Ja, både jag och Cilla har haft ganska fullt upp den senaste tiden och vi båda har även varit i en boksvacka - om man kan kalla det så. Men misströsta ej, vi kommer tillbaka så fort saker och ting har lugnat ner sig och vi fått läslusten tillbaka.

För mig har det varit mycket med jobbet men jag har även svårt att bestämma mig för vad jag ska läsa. Jag har börjat på femtioelva böcker (typ) men jag klarar inte av att avsluta en enda för att jag känner att det inte är vad jag söker efter just nu. Jag skulle helst läsa något i Terry Pratchetts stil - alltså något roligt men ändå spännande, men jag hittar inget. Brukar ni ha detta problem?
Nå väl, jag har i alla fall nu beslutat mig för att ta mig igenom min favorithistoriker Dick Harrisons böcker om Ulvbjörn (Ofärd, Nidning och Illdåd) som jag faktiskt en gång påbörjade men lade ifrån mig eftersom jag just då inte kände för att läsa en historisk roman. Harrison är bland annat känd från TV4:s dokumentärserie Sveriges Historia där han tillsammans med Martin Timell går igenom vårt lands historia från stenåldern till nutid. En serie jag varmt kan rekommendera. Själv upptäckte jag honom i samband med att jag blev intresserad av Svensk medeltid efter att ha läst Jan Guillous böcker om Arn Magnusson. Han är en duktig historiker som jag litar på och därför känner jag att jag vill komma igenom dessa böcker.

Jag och Cilla var även på bokrean idag för första gången i år. Vi hade planerat att ha en förmiddagsdate redan i tisdags, men jag var tvungen att jobba förmiddag istället för eftermiddag så vi fick skjuta på det. Jag måste säga att jag är ganska besviken på årets bokrea. Jag fick hem en enda bok och det var En man som heter Ove av Fredrik Backman som jag tyckte verkade intressant. Det fanns tyvärr inget annat som föll mig i smaken i år, men jag kanske går fler gånger och ser om jag hittar något jag missat. Cilla däremot hittade tio böcker som hon själv får presentera här senare när hon har tid. Hur tycker ni årets bokrea har varit?

4 kommentarer:

 1. Det verkar vara genrellet ganska besviket bland bokbloggarna när det gäller bokrean :(

  SvaraRadera
 2. Även jag brukar hamna i perioder då ingen bok jag börjar med tilltalar mig. Tror det är något som många upplever emellanåt. När det gäller bokrean så har jag gjort några fynd även jag har köpt "En man som heter Ove". Är du nyfiken på mina övriga fynd så hittar du dem i två inlägg på min blogg.

  SvaraRadera
 3. Mja, lite halvuselt. Hittade dock en del intressanta titlar på nätet, men tycker det mesta varit ganska dyrt i jämförelse med förra året.. klickade i alla fall hem fyra böcker från nätet precis och köpte tre på akademibokhandeln i torsdags. Men ja, ganska tråkigt utbud. Hittade massor förra året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det verkar som att det är ett mindre utbud än tidigare år. Förra året var i alla fall större delen av Bokia-butiken här i Umeå tillägnad åt Bokrean, men i år var det bara några bord och hyllor.
   /Gottfrid.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...