lördag 23 mars 2013

Sandmannen av Lars Kepler

Titel: Sandmannen
Bokserie: Joona Linna #4 
Författare: Lars Kepler
Förlag: Albert Bonniers Förlag 
Originalspråk: Svenska
Utgivningsår: 2012
Genre: Deckare
Handling:
"En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende." från adlibris.com

Omdöme:
Arrrgh! Var det här sista boken? Jag tänker inte spoila men SLUTET. Oh. my. god. SLUTET!!
Okej nu får jag skärpa till mig lite, jag har sett fram emot att lyssna på den här boken (Japp! Den här lyssnade jag på på ljudbok, det är fantastiska Jonas Malmsjö som läser och det är tokbra!) och jag är inte besviken alls. Jag är jätteglad över att Saga Bauer fick en så pass stor och betydande roll i den här boken och jag älskar att få lära känna henne närmare - shit vilken förebild hon är!
Som vanligt är Kepler väl pålästa om både sjukvård, mediciner och polisarbete (åtminstone inbillar jag mig det sista, är inte så insatt i polisens arbete) MEN jag störde mig på två saker: det första är att Joona blivit nästan övermänsklig, han är så sjukt intelligent, snabb, stark och uthållig. Det andra är intrigerna aldrig tar slut, skottet missar, ledtrådar är felaktiga etc. Vilket såklart bidrar till att spänningen ökar och det här är något som jag älskat i Keplers tidigare böcker - men i Sandmannen blir det snudd på överdrivet och jag kommer på mig själv att sucka flera gånger.. Därför blir det ingen fullpoängare den här gången. Sandmannen får betyget 4/5!

Omslaget:
Omslaget är obehagligt och mardrömslikt, men ändå stilrent och snyggt. Passande för bokens handling.

Recensioner av andra bloggare:
Sladdertackans bokblogg
Hannas blogg
Bokhyllan
Nilmas bokhylla

Fler böcker i serien:
1. Hypnotisören
2. Paganinikontraktet
3. Eldvittnet
4. Sandmannen4 kommentarer:

 1. Det är så jobbigt att hela tiden bli påmind om att man fortfarande bara har läst den första i serien och att man snart bara måste ta tag i de andra ;)

  SvaraRadera
 2. Vill ha den nya boken nu!!! ;)

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag längtar tills denna finns som pocket.. vill läsa NU!

  SvaraRadera
 4. Är det saga och jurek på omslaget eller är det Mikael och hans syster? För man ser att dom sitter i samma rum.

  Boken var grymt bra!!! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...