torsdag 21 mars 2013

Inför Eurovision 2013

Anledningen till att jag och Cecilia en gång i tiden startade den här bloggen var för att böcker var en av våra stora gemensamma intressen och vi bestämde oss för att bara skriva litteraturrelaterande inlägg, med ett undantag: Eurovision.
Vi älskar nämligen båda två Eurovision och ser det som en av årets stora händelser. Låt mig förtydliga att det är Eurovision och inte det svenska versionen med deltävlingar och en massa telefonröstningar det handlar om - vi är enbart intresserad av finalen i det spektaklet för att se vad Sverige har att erbjuda Europa med.

Vi har även suttit nu och gått igenom alla bidrag inför årets Eurovision, som vi gör varje år, för att sätta poäng på bidragen: 0-5 poäng var så att det blir en gemensam slutsumma på 0-10.
Så här blev årets betygsättning:

9 poäng
Danmark - ”Only Teardrops” med Emmelie de Forest
- Fin låt, duktig sångerska med utstrålning i bohemiskt nummer.


Grekland - ”Alcohol Is Free” med Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis
 - Vi är båda svaga för det lite märkliga inslag i ESC och även fast vi bara hittade musikvideon till denna låt så blev vi väldigt förtjusta.


Frankrike - ”L'enfer et moi” med Amandine Bourgeois
- Vi har en fransk favoritsångerska vid namn Zaz och det franska bidraget i år var väldigt likt henne så därför tyckte vi om det.


8 poäng
Malta - ”Tomorrow” med Gianluca Bezzina
- En trevlig ukulele-kompad låt med en tillsynens bortkommen sångare. En väldigt behaglig låt.

Norge - ”I Feed You My Love” med Margaret Berger
- En ganska tung poplåt med en känsla av dystopi. Duktig sångerska med en fast utstrålning.

Rumänien - ”It's My Life” med Cezar
- Ännu ett av de här märkliga framträdanden som vi älskar. Det går inte riktigt beskriva den här låten - den måste upplevas. Jag säger bara: En man sjunger opera som en kastratsångare.

Årets bottennapp:
Kroatien - ”Mižerja” med Klapa s Mora
Österrike - ”Shine” med Natália Kelly
Montenegro - ”Igranka” med Who See
Albanien - ”Identitet” med Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
Tyskland - ”Glorious” med Cascada

Men Sverige, Robin Stjernberg med "You" då?, tänker ni. Tyvärr, men ingen av oss var speciellt förtjusta i varken låten eller Robins framträdande. Jag tyckte bäst om Ralf Gyllenhammars "Bed on Fire" och Cilla hejade på Yohios ”Heartbreak Hotel”. Däremot så tror vi att Robin kan stå sig ganska bra i ESC.

Om ni vill se alla bidrag så har vi gjort en spellista på YouTube.


1 kommentar:

  1. Eurovision är en stor grej i min familj, vi samlas alla och ser det tillsammans och kommenterar. Jag är kroat och skäms ihjäl av vårt bidrag, haha.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...