lördag 23 mars 2013

Cocktails för tre av Madeleine Wickham

Titel: Cocktails för tre
Originaltitel: Cocktails for three
Författare: Madeleine Wickham (Sophie Kinsella) 
Förlag: Damm Förlag
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2013
Genre: Chick lit
Handling:
"En gång i månaden möts de tre goda väninnorna Roxanne, Maggie och Candice för några drinkar och lite skvaller. Roxanne är en glamorös och självsäker, med en hemlig älskare som hon inte berättar om för de andra. Maggie är högpresterande och självgående, men kommer hon att klara av sitt nya liv som mamma? Candice är ärlig, vänlig och ordentlig, men vad gör hon när ett spöke ur det förflutna dyker upp? En ödesdiger kväll sätter servitrisen vid deras bord igång en kedja av händelser som för alltid kommer att ändra deras liv."  från adlibris.

Omdöme:
Jag får nog bestämma mig nu för att jag faktiskt inte gillar Sophie Kinsella, jag läste hennes bok I've got your number i mitt Chick lit-tema och inte heller den imponerade.
Jag är helt enkelt inte en tjej som är intresserad av drinkar, skor och mode. Jag tycker ioförsig att Roxanne är en intressant karaktär, tyvärr får vi inte lära känna henne lika djupt som de andra två. Kalla mig tråkig och PK men jag kunde inte låta bli att reagera negativt på när höggravida Maggie sitter och dricker cocktails..
I övrigt är det en ganska annorlunda story men jag blir aldrig trollbunden och jag känner ingenting för huvudpersonerna, dessutom saknar jag humorn som I've got your number innehöll.
Jag är ingen Sex and the City-tjej och jag kommer aldrig mer att läsa en Sophie Kinsella-bok. Tack mig själv för det beslutet.
Jag ger Cocktails för tre betyget 2/5.

Tack till Damm förlag för recensionsexemplaret! 

Omslaget:
Omslaget är ganska tråkigt, påminner mig väldigt mycket om en skoreklam som gick på tv för ett tag sen.

Andra omslag:

1. Ganska fin, jag gillar som ni vet illustrerade omslag men den är aningens tråkig.
2. Den här är rätt snygg, jag gillar färgerna men tycker det är lite rörigt med alla olika teckensnitt.
3. Italienskt omslag, lite 'Breakfast at Tiffany's'-känsla. Snyggt.
4. Nja, visst som jobbar som journalister men rätt tråkig framsida.


Recensioner av andra bloggare:
Nilmas bokhylla
hyllan
beasbokhylla


4 kommentarer:

 1. Den har jag varit sugen på att läsa. Ser att du inte gett den så högt betyg. Har även hört någon mer som inte gillade den så mycket.

  SvaraRadera
 2. NEJ! Nu har du fått det helt fel! Denna boken har hon skrivit under sitt riktiga namn Madeline Wickman som sen damm har gjort reklam med att det är Kinsella men när hon skriver som sig själv är böckerna inte alls lika roliga. Istället ska du läsa Kinsellas bästa böcker, karriär och köksbesvär, mina hemligheter eller flickan från 20-talet om du inte gillar dom DÅ kan du sluta läsa henne men läs någon av dom tre så förhoppningsvis ändrar du dig!

  SvaraRadera
 3. Har också hört att Kinsellas tidigare böcker inte är så mycket att ha. Dock säger alla att hennes senaste böcker är skitbra! Själv har jag bara läst Shopaholic-serien och gillar den. Jag kommer definitivt att läsa de två böcker jag har hemma snart.

  SvaraRadera
 4. Det är inte så smart av förlaget att blanda ihop hennes tidigare böcker med hennes senare på detta sätt, för då riskerar man att tappa läsare eftersom de skiljer sig otroligt mycket i stil. Jag gillar inte alls de tidigare (utgivna som Madeleine Wickham/Sophie Kinsella) men är däremot förtjust i de senare (utgivna enbart under namnet Sophie Kinsella). Jag håller med BokParadiset här uppe; läs några böcker av enbart Kinsella innan du bestämmer dig för att rata henne helt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...