söndag 23 december 2012

Alice in Zombieland (bortlagd)

Ja. Ikväll gav jag upp. Ca 220 sidor in i boken (alltså ungefär halvvägs) ledsnade jag.
Jag hade så otroligt höga förhoppningar på den här boken. Omslaget är så snyggt och allting verkade så lovande. Platt fall. Magplask. Oerhörd besvikelse.

Det jag stört mig allra mest på är de starka könsstereotyperna. Och att Alice är så "speciell", efter en enda dag i nya skolan är hon med i det populära gänget och skolans snyggaste (och farligaste) kille faller pladask för henne. (Booooring!) Och det vore väl en sak, men jag som läsare känner verkligen inte samma sak för Alice. Tvärtom. Jag har inga som helst sympatier för henne. Jag tycker att hon är löjlig, att hon är korkad och att hon inte kan föra ett normalt samtal med någon. Konversationerna är fruktansvärda, författaren Gena Showalter försöker få till en flörtig och lite sexig dialog mellan t.ex. Alice och Cole men det faller platt. Även där. Det enda som fick mig att le lite var Alice morfars försök att vara lite hipp och prata som en ungdom. Sånt är alltid gulligt.
Jag har försökt läsa den här boken i över tre veckors tid, men jag har hela tiden undvikit att läsa, och när jag väl tagit upp den orkar jag läsa ungefär fem sidor sen är jag less eller blir för trött att jag hellre vill sova än läsa. Inte bra. Jag har försökt tvinga mig själv men det slutar hela tiden med att jag ligger i sängen och suckar och istället roar Gottfrid med att läsa de löjligaste bitarna högt för honom. Så okej, ett visst underhållningsvärde har väl den här boken ändå ;)

Jag ogillar verkligen att lägga undan böcker innan jag läst ut dom, men nu gör jag det. Jag är inte intresserad av hur det går för Alice och det finns alldeles för mycket bra böcker i världen som jag hellre läser än detta!


Titel: Alice in Zombieland
Författare: Gena Showalter

6 kommentarer:

 1. Ånej vad tråkigt. Den här boken har ju blivit hypad till tusen ju. Mest pga omslaget tror jag. Är dock själv nyfiken på den fortfarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl lite det som är risken med att läsa en ny bok som inte fått så mycket recensioner ännu.
   Men alla har ju olika smak och kanske du gillar den mer än jag gör? Vettan på vettansbocker.blogg.se gav den en fyra i betyg. :)
   /Cecilia

   Radera
 2. Men va tråkigt jag som önskar mig den i julklapp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kanske du gillar den :) Vet andra som gett den höga betyg. :)
   /Cecilia

   Radera
 3. Håller verkligen med dig! Jag var otroligt nära på att lägga ifrån mig boken jätte många gånger, men tvingade hela tiden mig själv att läsa vidare. Ush, gillade den inte alls. Jag hade svårt att tro på berättelsen, hur karaktärerna handlade ... och ja, allting.
  Skönt att se att jag inte är ensam om att inte gilla den! Ett tag kändes det som om jag var den enda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är SÅ trist att bli besviken! Och speciellt när andra har hyllat boken tidigare, då känns det nästan som att det är mig det är fel på. Att jag inte har vett att uppskatta boken haha. Men jag är glad nu att jag tog beslutet att lägga undan den här. :)
   /Cecilia

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...