måndag 24 december 2012

Rosengädda nästa! av Emma Hamberg

Titel: Rosengädda nästa! 
Författare: Emma Hamberg 
Förlag: Piratförlaget 
Originalspråk: Svenska
Utgivningsår: 2012
Genre: Feel-good, Nutid
Handling:
"Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt."
från adlibris.com
Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret!


Omdöme:
Jag är helt kär i den här boken. En 13-årig frankofil. Redan där får jag Extremely Loud and Incredibly close-vibbar. Och jag blev inte besviken.
Den här boken är otrolig mysig och ger mig extrema feel good-känslor. Men så himla trist att läsa den mitt i smällkalla vintern när den utspelar sig under underbara sommaren. Jag ska läsa om den i sommar. Sådeså.
Jag gillar karaktärerna väldigt mycket. Jag gillar dialogerna. Jag hittade typ hur många fina citat som helst som jag bara vill stryka under och spara för evigt.
På det stora hela gav den här boken mig mycket kärlek, mycket inspiration och ännu mer tro på mig själv!
Jag hade ärligt talat lite förutfattade meningar, trodde inte att Emma Hamberg, som jag känner igen som chefredaktör i Vecko Revyn för ett par år sedan, skulle skriva en såhär mysig och tänkvärd bok. Jag blev imponerad och är jättesugen på att läsa mer av henne!
Jag ger Rosengädda nästa! betyget 5/5!

Omslaget:
Jag tycker jättemycket om omslaget. Det är så somrigt, rosa och fint. Det enda som är synd är att det förmodligen (tyvärr) skrämmer bort karlarna. Vilket är otroligt synd för jag tror att även män kan gilla den här boken! 

Recensioner av andra bloggare: 
Books on my mind
Underbara Böcker
Nilmas Bokhylla
Jenniesboklista
Hyllan
Bokgalleriet

Fler böcker i serien:
Jag har hört att det här är första boken i en triologi, men har inte hittat information om vad de kommande böckerna kommer heta.

Andra böcker av författaren:
   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...