lördag 29 december 2012

Christmas at the Cupcake Café av Jenny Colgan

Obs! Innehåller spoilers för den som ej läst Meet me at the Cupcake Café!
Titel: Christmas at the Cupcake Café 
Författare: Jenny Colgan 
Förlag: Sphere 
Originalspråk: Engelska
Utgivningsår: 2012
Genre: Chick lit, Jul
Handling: "Issy Randall, stolt ägare av framgångsrika Cupcake Café är lycklig. Cafét går bra, hon är lyckligt kär och julen är på intågande. Men när hennes pojkvän Austin blir erbjuden jobb i New York tvingas hon överväga att ha ett långdistans förhållande. För hon kan ju inte lämna sitt älskade café!"

Omdöme:
Jag har längtat så efter att läsa den här boken, jag tyckte så mycket om Meet me at the Cupcake Café (vilken jag gav en fyra i betyg, men jag känner hur den fortfarande finns kvar och jag tror att den egentligen är värd en femma i betyg!) och har saknat Issy, Pearl, Austin och de andra karaktärerna i boken. Men framför allt har jag saknat Jenny Colgans varma penna. Hon har ett sätt att beskriva atmosfären i ett rum, smaken på en bakelse eller känslan i en kyss som gör att jag bara älskar de böcker jag hittills läst av henne. Historien utspelar sig i slutet på december och fram till julafton och är verkligen en perfekt julläsning. Dessutom delar hon som vanligt med sig av olika recept på sötsaker.
Jag tycker jättemycket om den här boken och jag hoppas verkligen på att hon skriver fler böcker om Issy! Och jag önskar verkligen att något svenskt förlag tog sig an Jenny och gav ut hennes böcker på svenska.

Christmas at the Cupcake Café får betyget 5/5!

Omslaget:

Helt fantastiskt! Jag älskar verkligen det här omslaget. Jag älskar färgerna, teckensnitten, glansen, den lyxiga känslan. Älskar illustrationerna och.. ja. Allt. Superfint!

Recensioner av andra bloggare:
Flickan och böckerna
Chloe's Chick Lit Reviews
I Heart.. Chick Lit

Andra böcker av Jenny Colgan:
1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...