lördag 29 december 2012

Dash & Lily's Book of Dares av Rachel Cohn & David Levithan

Titel: Dash & Lily's Book of Dares
Författare: Rachel Cohn, David Levithan 
Förlag: Ember
Originalspråk: Engelska 
Utgivningsår: 2010
Genre: YA, Jul, Kärlek
Handling:
"I've left some clues for you.
If you want them, turn the page.
If you don't, put the book back on the shelf, please."
Så står det på första sidan i en liten röd anteckningsbok som Lily lämnat i sin favorit bokaffär, där den väntar på att rätt kille ska komma och ta sig an dess utmaningar. Men är Dash rätt kille? Eller är Dash och Lily ämnade att endast dela utmaningar, drömmar och förhoppningar i den lilla anteckningsboken, helt utan någon gemensam framtid? Skulle dom gilla varandra om dom sågs i verkligheten?

Omdöme:
Jag är aningens kluven till vad jag tycker om den här boken. Den är söt och jag gillar verkligen konceptet med anteckningsboken. Hade jag läst den här boken när jag var yngre (och singel) hade jag förmodligen härmat Lily direkt och hoppats på att hitta drömprinsen/prinsessan i min lokala bokaffär.
Jag fick som tur är inte åldersnoja av den här som jag fick när jag läste samma författarpars bok Nick och Norahs oändliga låtlista.
Men jag gillar inte Lily. Förlåt. Men jag tycker hon är otroligt... barnslig? Jag vet inte, jag får hela tiden känslan av att hon är typ 12 år gammal. Dash är aningens mot det pretentiösa hållet med sitt svammel om ord å sådär men han är charmig och jag gillar honom ändå. Karaktärerna drog tyvärr ner bokens betyg ganska mycket.
Jag blev lite besviken över att boken var så o-julig. Den utspelar sig från juldagarna och fram till nyår, men den ger ingen julkänsla och bokens huvudpersoner är båda ganska anti-jul. 
Men kort och gott är det en ganska mysig bok som kan ge vilken kärlekskrank tonåring som helst romantiska idéer. Jag ger den betyget 3,5!

Omslaget:
Omslaget är ganska så fint tycker jag, boken utspelar sig i New York och jag inbillar mig att det är den staden vi ser i bakgrunden. Gulliga detaljer med hjärtat och titeln/författarnamnen på gatuskyltarna. Fint med snön också.
 
Andra omslag:

1. En pocketversion. Jag gillar den här jättemycket. Påminner mig om filmen Juno som jag verkligen tycker om!
2. Tysk version. Njaa. Eftersom jag just konstaterat att boken inte är så julig blir detta omslag verkligen missvisande. "Dash och Lilys vinterunder" tror jag titeln betyder och det är ju inte heller riktigt rätt.. (Men jag kan inte tyska!)
3. Den svenska versionen. Den här är hemsk! Förlåt. Men det känns som att jag har fel på synen när jag tittar på den här bilden. Jag har svårt att avgöra vad som verkligen är på bilden, den är för mörk!

Recensioner av andra bloggare: 
Boktokig
Enligt O
Andy Pandy
Hyllan
Sagan om sagorna

Andra böcker av författarna:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...