lördag 29 december 2012

Let it Snow av John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle

Titel: Let it snow 
Författare: John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle 
Förlag: Speak 
Originalspråk: Engelska 
Utgivningsår: 2008 
Genre: Kärlek, YA, Jul 
Handling: "En dåligt tajmad storm på julafton begraver staden Gracetown och dess invånare under ett täcke av snö och orsakar lite kaos. En modig själ vågar sig ut från sitt strandade tåg och då sätts en kedja av händelser igång.. Under de tre kommande dagarna tar en tjej en farlig genväg med en snygg främling, tre vänner bestämmer sig för att vinna racet till The Waffle House, och en teacup gris' öde faller i händerna på en kärlekskrank barista."

Omdöme:
Jag hade ingen aning om vad som väntade mig när jag öppnade den här boken. Tre olika författare, tre "holiday romances". Det var det jag visste. Jag hade ärligt talat inte ens läst vad boken handlade om! Och ja, det är tre olika författare med varsin berättelse och synvinkel på dessa tre snöiga dagar. Men de olika historierna hör ihop, och Lauren Myracle väver snyggt ihop dem på slutet. Jag tror att det här är en sån där bok som bara blir bättre ju fler gånger man läser den och den kommer absolut att bli en jultradition för mig!
Maureen Johnson startar upp historien med The Jubilee Express, där vi får möta Jubilee som hastigt måste ta tåget till sina föräldrar i Florida. Men pga stormen hamnar hon i Graceville, där hon möter en person som vänder upp och ner på hennes känsloliv.
Nästa del står John Green för, A Cheertastic Christmas Miracle, som handlar om tre vänner som, mitt i natten, ska ta sig till The Waffle House, för det ryktas vara fullt av snygga cheerleaders som blivit strandade där.
Och den sista är skriven av Lauren Myracle; A Patron Saint of Pigs. I den får vi möta Addie som är djupt olycklig över att ha klantat sig och råkat vara otrogen mot sin pojkvän.

Jubilee Express var väldigt mysig. Väldigt julig. Jag fick lite "Weasley-känsla" över bostaden som Jubilee så småningom kommer till.. Jag tycker även att den här historiens "moral" är väldigt fin och bra.
A Cheertstic Christmas Miracle är den jag gillade minst av historierna. Jag gillar hur John Green skriver men jag gillar INTE att dessa tre ungdomar ger sig av ut i smällkalla vintern mitt i natten. Det kändes orealistiskt att dom var ute i flera timmar, i knappt vettiga kläder alls, utan att förfrysa något. Vi som bor i Sverige vet bättre än John Green tydligen..
A Patron Saint of Pigs är nog min favorit. Mest pga huvudkaraktären Addies personlighetsutveckling, som verkligen påminner om något jag själv gick igenom som tonåring. Min favorit av de tre!

I stort gillade jag verkligen hela historien! Jag kunde inte förutspå hur det skulle gå (och hade jag fel när jag försökte!), jag gillade hur allting vävdes samman i slutet och jag tyckte att boken var helt lagom lång. :)
Let it snow får betyget 4/5!

Omslaget:
Jag tycker att omslaget är jättefint. Det syns nog inte på bilden, men omslaget är liksom lite frostigt - jättesnyggt! Jag gillar snöstjärnorna och färgerna. 

Andra omslag:

1. Jättesöt! Den här kunde jag också tänka mig att äga, jag gillar de klassiska julfärgerna, vantarna och det fina lilla paketet.
2. Mja lite tråkig, fina färger men jag hade velat ha lite mer detaljer på rosetten..
3. Njaa, snöhjärtat är fint men annars ser den rätt tråkig ut..
4. Tyskt omslag. Gör mig helt förbryllad. Det syns ju inte ens att det är vinter? Tycker inte om färgerna heller.

Recensioner av andra bloggare:
Unga vuxna
(jag vet att många planerar att läsa den här under julen, säg till så lägger jag till era recensioner här!)

Övrigt:
John Green är väldigt aktiv på youtube på kanalen VLogBrothers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...