tisdag 18 december 2012

Dag 09 – En bok du inte trodde att du skulle gilla, men som du nu älskar.

På den här frågan är vi eniga: Millennium-trilogin av Stieg Larsson.

Gottfrid: Min mor är en stor deckare-läsare men har dock aldrig rekommenderat en bok före hon föreslog att jag skulle läsa ”Män som hatar kvinnor”. När till och med min far hade läst den och tyckt om dem, som är en kräsen läsare, så tänkte jag att jag skulle ge dem en chans. Jag har provat att läsa deckare förr men har aldrig tyckt att de har varit så intressanta – kan inte riktigt säga varför?
Hur som helst så gav jag böckerna en chans och kunde inte sluta läsa dem. När jag sedan hade läst ut dem så frågade jag min mor om det här var det bästa i deckare-genren eller om jag skulle titta efter annan deckare-litteratur, och då fick jag svaret att detta var toppklassen av den genren. Sedan dess har jag läst Lars Keplers "Hypnotisören" som jag också uppskattar och har väl tänkt läsa de andra om kriminalkommissarien Joona Linna.

Cecilia: Det är så roligt, för min och Gottfrids historier här är så lika. Även jag blev tipsad av min mamma att läsa dom här. Hon hade läst dom två första på pocket men kunde sen inte vänta på att trean skulle komma ut så hon köpte den inbunden. Jag minns den dagen som igår, jag satt i vardagsrummet, det var sommar och jag var sjukt uttråkad. Och hon sa "läs den här" och gav mig Män som hatar kvinnor. Jag hade inte läst så mycket deckare och var väl ganska tveksam, men min mammas entusiasm fick mig att ge den en chans ändå. Och jag fastnade direkt! Så sjukt bra!! Jag slukade alla tre böckerna på mindre än en vecka. Filmerna är okej, men långt ifrån lika bra som böckerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...