måndag 31 december 2012

Vår Bokvärlds Nyårskrönika 2012

Då har vi kommit till slutet av 2012 och innan vi träder in i det nya spännande 2013 så tänkte vi summera det gångna bokåret och även sammanfatta vårt första år som bokbloggare.

Vårt första år som bokbloggare.
Den 17 maj i år skrev vi vårt första inlägg här på bloggen och sedan dess har det bara rullat på och detta inlägg utgör vårt 180:e och i publiceringsstund har vi haft otroliga 11972 besök.
Vi hade båda var sin blogg (Gotte hade sin fotoblogg och Cilla hade sin virkblogg) som vi jobbade med, men en dag när Cilla började prata med sin syster Nettan om att hon drömde om att starta en bokblogg så föreslog hon att vi skulle starta en tillsammans – vilket vi tyckte var en fantastisk idé.

Vi tycker båda att det har varit riktigt roligt att driva denna bokblogg och vi har verkligen sett fördelarna med att göra det tillsammans. När en av oss har mycket på jobbet så kanske den andre har mindre och kan hålla liv i bloggen, osv. Det känns också bra att vi har ganska olika stilar - både i vilka böcker vi läser och även sättet vi skriver på. Detta tycker vi har gett bloggen ett ganska varierat innehåll. Videoinläggen är också väldigt roliga att göra, där Cilla har spelat in de flesta, medan Gotte har redigerat dem och gjort intro och sådant. Vi tror nog att 2013 kommer att bli minst lika roligt!

Årets bästa bok?
Gottfrid: Årets bästa bok är enligt mig Horn av Joe Hill. Det var en sådan bok som jag inte kunde lägga ner och som jag kände en saknad av då jag hade läst ut den. Däremot var det inte det mest självklara valet då det har varit ett fantastiskt bokår. Jag hade nästan velat att Horn fick dela titeln som årets bästa bok med Cirkeln och Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, Kärleken (Torka aldrig tårar utan handskar #1) av Jonas Gardell och några andra. Men nu har jag bestämt mig att Horn blir mitt val av årets bästa bok.
Cecilia: Jag väljer Hungerspelen (hela triologin). Det är en serie som öppnade mina ögon för en helt ny bokvärld. YA-böcker! Och även dystopier. Andra favoriter är Cirkeln och Eld, och Kärleken. Riktigt bra böcker!

Årets största besvikelse?
Gottfrid: I maj försökte jag läsa The Three Musketeers av Alexandre Dumas och blev grymt besviken. Klassiker eller inte, den här boken var ingenting för mig.
Cecilia: Alice in Zombieland. Jag vet att jag är tjatig men jag var så jädrans peppad på den boken, och det blev platt fall. Usch!

Förväntningar inför 2013?
Gottfrid: Jag tror att de böcker jag ser mest fram emot under 2013 är den tredje och sista delen av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens Engelfors-triologi: Nyckeln, och Neil Gaimans kommande bok. Jag tänker också försöka göra fler videoinlägg.
Cecilia: Jag hoppas på att läsa mer, blogga mer och att bli bättre på att skriva recensioner. I bokväg ser jag, precis som Gottfrid, fram emot Nyckeln och Neil Gaimans nya vuxenbok. Men det kommer ut så mycket mer! Kolla in Boktyckes fantastiska lista. Det finns mycket att längta efter!

Vi får ju inte glömma hur 2012 har varit för oss utanför vår bokblogg. Vi har haft ännu ett härligt år tillsammans där Cilla tog studenten den 31 maj, den 28 juni fyllde Gotte 30 år och sista men absolut inte minst så förlovade vi oss den 1 december och mycket annat. Vi har många personliga förhoppningar inför 2013 och vi hoppas att när vi sitter här nästa år så kommer alla att ha gott i uppfyllelse.

Dessvärre jobbar vi båda ikväll så det blir inget traditionellt nyårsfirande för oss. Men vi hoppas att ni alla får ett superbra kommande läsår. Gott Nytt år!!

PS. Glöm inte att kl 23:59 ikväll är vår 10 000-besökaretävling över (även fast vi kanske redan ikväll når otroliga 12 000 besökare). DS.

4 kommentarer:

  1. Gott nytt år på er och tack för en fin blogg. Jag ser fram emot ännu fler bokvideos :)

    SvaraRadera
  2. Jag heter Jehonna Bekteshi från Lund. Sedan den 21 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, strax efter utbrottet av Covid-19 har min man agerat så fruktansvärt fusk mot mig, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så kära och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som mannen i hemmet, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västländerna och de har velat se sin far igen, Jag försökte allt mitt bästa för att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärleksförtryck med ljus och ljus material kan föra tillbaka min man hem, tills min mycket goda vän presenterade mig för en bra man som heter Dr.Oduduwa kärlek stavkanal, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt som är krävs och procedur för att delta i kärlek stavning framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering är framgångsrik. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
    kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail. com
    WhatsApp-nr .: +79268011965

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...